Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.26. 14:08

Bűnmegelőzési előadás időskorúak számára Hejőbábán

<p>Hejőbába- A közelmúltban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője Hejőbábán bűnmegelőzési előadást tartott idős korúak számára a Római Katolikus Karitász és a helyi önkormányzat szervezésében.</p>

„ ha az előadás hatására csak egy időskorú is el tudja kerülni, hogy bűncselekmény áldozatává váljon, már akkor is bőven megérte”….

 

A fent említett mondat akár az előadás mottójául is szolgálhat, mivel a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság minden évben kiemelt feladatnak tekinti, az időskorúak védelmét, felvilágosítását.

Előzményként említhető, hogy Hejőbábán 2011. május 25-én került sor a rendőrkapitányság vezetőjének községet érintő éves önkormányzati beszámolójának a megtartására.

A beszámoló végén a jelenlévők egybehangzó véleménye volt, hogy ismét időszerű lenne újabb bűnmegelőzési előadást tartani a nyugdíjasoknak.

A megszervezést Polgármester Úr azonnal magára vállalta és felajánlotta segítségét a Római Katolikus Karitász jelenlévő képviselője is, melyet a rendőrség szívesen fogadott. Ennél fogva már helyi tartalommal töltötték meg azt az együttműködési megállapodást, melyet a főkapitányság a közelmúltban kötött a történelmi egyházakkal.

A rendezvény megtartására 2011. június 16-án került sor a helyi Művelődési Központban, melyen kb. 30 fő helyi időskorú vett részt. Az előadást dr. Kalapos István r. alezredes, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője tartotta, illetve részt vett még Pallai Krisztina r. főtörzsőrmester, a kapitányság bűnmegelőzési előadója is.

A több mint egy órán keresztül tartó rendezvényen az idősek filmvetítéssel egybekötött előadás keretében ismerkedhettek meg azokkal az elkövetői magatartásokkal, melyek veszélyeinek leginkább ki vannak téve. Mindezek során preventív céllal számtalan elképzelt, illetve megtörtént, valós helyzet, szituáció került kielemzésre.

A kezdeményezés rendkívül hasznosnak bizonyult, a jelenlévők élénk érdeklődést mutattak az előadás témája iránt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a rendezvényt szinte alig lehetett befejezni.

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!