Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.22. 08:21

Idén elmarad a Zemplén Fesztivál?

<p>Sárospatak - Még senki nem lépett a főtámogató helyére a Zemplén Fesztiválban.</p>

Néhány héttel ezelőtt jelentette be Turjányi Miklós, a Zemplén Fesztivál igazgatója, hogy az eddigi főtámogató, az Antenna Hungária kilépett a szponzorok sorából.

Kétféle mérce

– Túl sokat azóta sem javult a helyzet – mondja Turjányi Miklós. – Azt azonban kijelenthetem, fesztivál mindenképpen lesz. Sajnos az eredetileg tervezetthez képest csökkentett tartalommal, de nagyon bízunk abban, hogy tovább már nem kell karcsúsítanunk a programot. Egyre fogy az idő és a remény, hogy egy főtámogatót találjunk, mert egyelőre a tárgyalásoknál még nem jutottunk tovább, de nem adjuk fel.

Turjányi Miklós elmondta, tudja, hogy manapság mindenre kevesebb pénz jut, de a kultúra támogatásánál is tekintettel kellene lenni a hátrányosabb helyzetű régiókra.

Néha úgy érzem, kétféle mérce létezik. Csodálkozva hallom, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál 900 millió forint támogatást kapott a mintegy 100 programjára. – Ezek egy része amúgy is futó műsor volt, ráadásul a legtöbb esetben a helyszínek is adottak, így is nagyjából 9 millió forint jutott egy produkcióra úgy, hogy ez is már csökkentett támogatás volt. Nekem egy előadást átlagban egymillióból kell megoldanom úgy, hogy még utaztatni is kell a művészeket. Arról nem is beszélve, ha Budapesten elmarad egy program, akkor észre sem veszik, hiszen annyi a fővárosban a rendezvény. Zemplénből pedig ha eltűnne ez a fesztivál, alig maradna a régióban jelentősebb rendezvény – mondta Turjányi Miklós.

ÉM-BG

Sárospatak - A Zempléni Fesztivál igazgatója még reménykedik újabb támogatók színre lépésében.

Sárospatak - Kilépett a főszponzor az idén húsz éves Zempléni Fesztivál támogatói közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!