Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.22. 09:49

Közétkeztetést hazaiból! Mit eszik a beteg?

<p>Miskolc - Kórházak konyháján érdeklődtünk, mennyiben veszik figyelembe a kormány szándékát.</p>

A kormány az egészséges, helyi termékek megjelenését sürgeti a közétkeztetésben.

A B.-A.-Z. Megyei Kórházzal a közelmúltban egyesült 4 másik kórház saját konyháról oldotta meg az étkeztetést, az „anyaintézményben” viszont évekkel ezelőtt úgymond kiprivatizálták az étkeztetést.

A kicsik eddig is

A négy külső telephelyen egyelőre legalábbis minden maradt a régiben, saját konyháról biztosítják a dolgozók és a betegek étkezését.

– Áttekintve a „hozományt”, látható, hogy a tej-és hústermékeket eddig is hazai cégektől szerezték be a telephelyeink (a miskolci Szent Ferencben, Szikszón, Izsófalván és Mezőkövesden) döntően a Sajúhústól, az Abújtejtől és a Minnától, a tojást, a friss zöldséget és gyümölcsöt pedig a helyi östermelőktől, már a miniszteri rendeletet megelőzően is. Ha ilyen jellegű ellenőrzést kapnánk, nyugodtan állhatnánk elébe - mondta Kalina Gabriella gazdasági igazgató.

Kormányszándéktól függetlenül

– Társaságunk filozófiájában, függetlenül a kormány most megfogalmazott elvárásától, mindig is nagy hangsúlyt kapott a frissesség, az idényjelleg és az egészséges táplálkozás - reagált megkeresésünkre a Szentpéteri kapui telephelyen (is) étkezést biztosító Eurest Étteremüzemeltető Kft. (amúgy piacvezető multinacionális cég) ügyvezető igazgatója, Nyerges János. Mint megtudtuk, a pékárut és a hústerméket eddig is a helyi beszállítóktól szerezték be, a zöldség és gyümölcs tekintetében épp Miskolcon most váltanak helyire. Ami a tojást illeti, az Eurest mint 60 éttermes cég friss tojással nem, csak pasztőrözött tojáslével dolgozik. A tejtermékre pedig országos szállítóval van szerződésük. ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!