Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.18. 16:18

Lak - hely elhagyási tilalom a Detektív Ifjúsági Tábor lakóinak

<p>Lak - Az első Detektív Ifjúsági Tábort rendezik meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon, ahol a gyerekek többek között gyakorlatban is átélhetik a rendőri hivatás sokszínűségét.</p>

Az első Detektív Ifjúsági Tábor az Edelényi Rendőrkapitányság és az Esélyt a Tanuláshoz Alapítvány hívta életre. A két hetes program során számos b gazdagítja a táborlakók életét. Az egészséges életmódra és a környezettudatosságra nevelés mellett természetesen a rendőri hívatás sokrétűségének bemutatása is teret kap.

A rendőrségi foglakozások többek között érintik a kerékpáros közlekedés alapvető szabályait, a nyomrögzítés fortélyait, a rendőrkutyák feladatait. Szituációs játék keretében a táborlakók egy kerékpáros ellenőrzést is lemodellezhetnek, sőt helyszínelhetnek is akár egy bűncselekmény vagy egy közlekedési baleset helyszínén. Nem kényszerűségből, de a rendőrségi kényszerítőeszközöket használatával is megismerkedhetnek a gyermekek.

Detektív Ifjúsági Tábor

Detektív Ifjúsági Tábor június 19-én kezdődik és július 02.ig tart. A tábornyitó június 19-én 10. 00 órától kezdődik, melyre a szervezők tisztelettel meghívják a téma iránt érdeklődést mutató szerkesztőségek munkatársait (Lak, Kossuth u. 107). Az egész napos nyitó rendezvényen többek között fellép Oláh Ibolya és a „Két Zsivány” nevű formáció, továbbá tiszteletét teszi Erdei Sándor azaz Rokker Zsoltti, illetve Sthol András is.

- Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!