Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.21. 16:15

Országos Kábítószer-ellenes Világnap Miskolcon

<p>Miskolc - Az Országos Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetekkel együtt szakmai napot tart 2011. június 24-én délelőtt 10 órától a Városháza Ovális tárgyalójában.</p>

Június 26-át - az ENSZ döntése alapján – 1987-óta a Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. 1987-ben ugyanezen a napon az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására.

„Gondolj az egészségre, ne a kábítószerekre!”

Az Országos Kábítószer - ellenes Világnap alkalmából Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetekkel együtt szakmai napot tart 2011. június 24-én délelőtt 10 órától a Városháza Ovális tárgyalójában.

A szakmai nap programja

  • Köszöntőt mond: Kiss Gábor, a Humán Főosztály, Főosztályvezetője
  • A szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetek bemutatkozó előadásai (Drogambulancia, Önmegvalósítás Egyesület, Alkoholizmus Elleni Egyesület, Baptista Szeretetszolgálat)
  • Miskolc Város Szenvedélybetegség megelőzési program tervezetének ismertetése, a program kibővítése a jelenlévő szakemberek segítségével.
  • Hozzászólások
  •  

    A városháza előtti téren, a Széchenyi szobor mellett a Kábítószer - ellenes Világnap alkalmából utcai rendezvényt is tartunk, mely délelőtt 9 órakor kezdődik.

    Az utcai rendezvényen fellépnek a Guruló Színház művészei, akik a Képzelt riport egy Amerikai popfesztiválról” című előadást adják elő; egészséges életmóddal kapcsolatos kiállítást rendezünk; tanácsadó pavilonokat állítunk fel, ahol az ANTSZ, a Szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezetek és a Rendőrség ad ingyenes tanácsokat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!