Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.22. 12:47

Ózdon írták alá az elsőt

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdette munkahely-teremtési célú pályázati felhívását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdette munkahely-teremtési célú pályázati felhívását. A pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, piaci pozíciójának megerősítése, az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása.

Megyénkben, országosan is elsőként, Ózdon kötötték meg az első szerződést, kedden. Az ünnepélyes aktusra Eke István egyéni vállalkozó telephelyén került sor, ahol Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is megjelent. A szerződés aláírásakor elmondta: a felhívás szerint országosan ötmilliárd forintnyi támogatási keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére - amely európai uniós forrást nem tartalmazott -, amire több mint tízmilliárd forintnyi igény érkezett. Megyénkbe összesen 75 vállalkozás számára 344,7 millió forint támogatást ítéltek meg, ezzel 1009 munkahely válik megtarthatóvá (ezen belül 522 új létesül), továbbá önrésszel együtt 1 milliárd 318 millió forint értékű beruházás valósul meg.

Eke István ózdi egyéni vállalkozó 25,2 millió forintot nyert el, amelyből 12 új munkahelyet hoz létre. ÉM-SzK


Részt vett...

A rendezvényen részt vett: Demeter Ervin kormánymegbízott, Ríz Gábor országgyűlési képviselő, Fürjes Pál, Ózd polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!