Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.07. 08:29

Csapadékvíz elvezetés Felső-Barcikán uniós támogatással

Kazincbarcika - Kazincbarcika Város Önkormányzata csaknem 325 millió forintot nyert az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán Felső-Barcika felszíni csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldására.

Kazincbarcika - Kazincbarcika Város Önkormányzata csaknem 325 millió forintot nyert az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán Felső-Barcika felszíni csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldására. A beruházás első szakaszában a település határában elkészült az átemelő és az ülepítő berendezés, majd az új övárkok kialakítása, a meglévők kimélyítése és burkolása történt meg. Ezt követően szakaszosan az egységes kapubejárók kialakítása kezdődött el, jelenleg is ezek a munkálatok folynak. A projekt zárásaként a város szélén lévő átemelő befejezésére kerül sor. A kivitelezést a vízjogi létesítési engedélyben foglalt előírások és a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint végzik.

A „Kazincbarcika Város Felső-Barcika nevű városrészének belterületi vízrendezése” címet viselő beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 324.703.125 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!