Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.31. 09:52

"Fűben, fában orvosság"

Miskolc - Lehetőség nyílik a Koronaőrség által kiállított Magyar Szent Korona másolatának megtekintésére is.

Miskolc - Lehetőség nyílik a Koronaőrség által kiállított Magyar Szent Korona másolatának megtekintésére is.

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat augusztus 6-7-én. Az eseményről szóló tájékoztatón személyes példát említett Riz Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke. Sportsérüléséből épült fel a gyógyteák segítségével. Már az ókorban is alkalmazták a növényekből nyert kivonatokat és manapság egyre népszerűbb a természetes gyógymód és nem csak a gyógyításban fontos a szerepe, de a megelőzésben is - hívta fel a figyelmet az alelnök.

A gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füves-ember, Szabó Gyuri bácsi, aki régi családi hagyományt követve sok évtizede készíti egyedülálló gyógyteáit, a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg hallgatóival a két nap alatt. Elmondta: a rendezvényre egyre többen látgatnak el, 2010-ben közel 4000 volt a látogató létszám és az idén is legalább ennyi érdeklődőt várnak az ingyenes szakmai előadásokra, gyógytea-kóstolókra. Idén a rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik a Koronaőrség által kiállított Magyar Szent Korona másolatának megtekintésére is.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!