Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.26. 16:26

Még az idén elkezdhetik az útépítést

Sajóvelezd - A tavalyi esős idő a megye számos pontján okozott károkat a közúthálózatban.

Sajóvelezd - A tavalyi esős idő a megye számos pontján okozott károkat a közúthálózatban.

Még az idén megkezdődhet a Sajóvelezdet a 26-os főúttal összekötő bekötőút helyreállítása, tudtuk meg Peiker Tamástól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Igazgatóságának építési osztályvezetőjétől.

A tavalyi esőzések és Sajó folyamatosan magas vízállása miatt átázott és leomlott az utat szegélyező rézsű és egy több tízméteres szakaszon egészen a felezővonalig magával rántotta az aszfaltot is. Mivel az út egyik oldalán egy meredek, erdős-bokros domboldal, a másikon a Sajó található, már akkor világos volt, hogy az út kijavítása nem megy majd az egyik percről a másikra, mert az ilyen méretű munkálatoknál már a terveztetést is közbeszerzési eljárásnak kell megelőznie.

120 millió forintra lesz szükség

Peiker Tamás arról tájékoztatta lapunkat, hogy az útfelújítás tervei már elkészültek, és az engedélyek nagy részét is sikerült beszerezniük. Jelenleg a vízjogi engedélyre várnak, amit záros határidőn belül meg kell kapniuk – ezt követően kezdődhet el a területvásárlás, majd a munka. Most még úgy néz ki, mondta Peiker Tamás, hogy az idén még forrást is sikerül találni az útfelújításhoz, melynek becsült költsége 120 millió forint körül lesz. Ez egyelőre a saját becslésük, pontos összeget azért nem tudott mondani az osztályvezető, mert a közbeszerzési eljárás nem zárult le. A tervek szerint az út az eredeti nyomvonalában halad majd, a további rézsűomlásokat úgynevezett georácsos földtámasszal akadályozzák majd meg.

ÉM-SZP

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!