Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.06. 14:16

Megfigyelték a térfigyelőrendszert Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A kamerahálózat bővítése előtt a kapitányságon tájékozódtak a testületi tagok.

Kazincbarcika - A kamerahálózat bővítése előtt a kapitányságon tájékozódtak a testületi tagok.A legutóbbi testületi ülésen felmerült a kazincbarcikai térfigyelő kamerarendszer bővítésének szükségszerűsége, ezért szerdán délután a városi rendőrkapitányságon lévő végponton saját szemükkel is meggyőződhettek a már 2009 óta működő rendszer képességeiről a város képviselő-testületének tagjai.

Az elmúlt két évben, három ütemben összesen harminc, képrögzítésre is alkalmas kamerával működő térfigyelőrendszert építettek ki Kazincbarcikán. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen dr. Toldi-Tóth Gábor alezredes, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője összegezte a kamerahálózat bűnmegelőzésre, felderítésre gyakorolt hatásait. Mint a kapitány munkatársunknak elmondta, az a tapasztalat, hogy a bekakemerázott területekről a bűnelkövetők kiszorulnak; a bűnözés nem szűnik meg, csak áttevődik olyan helyekre, ahol nincsenek kamerák.

Több kamerát szeretnének

A harmadik ütemben telepített kamerák a városi beruházások, újonnan épített játszóterek környékének ellenőrzését szolgálják, de a lakosság részéről felmerült a kamerarendszer bővítésének igénye, például többen szeretnék, ha a temetőnél, a kórházi buszmegálló környékén, az Építők útján és a garázssoroknál is lennének kamerák. A készülékek kihelyezésére javaslatot a rendőrség tehet – mint a kapitány elmondta, ez már elkészült, el is juttatták az önkormányzathoz. Az újabb 18 kamera felszerelésével együtt azonban valószínűleg a gerinchálózat keresztmetszetét is növelni kell, ami tovább növelheti a költségeket, melyek felvállalásáról viszont már a testületnek kell döntenie.

A szerdai bejárás egyik oka éppen az volt, hogy a képviselők tapasztalataik birtokában dönthessenek a rendszer hasznosságáról a szeptemberi ülésükön.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!