2011.09.26. 13:54
Bepillantás a nanovilágba
Miskolc - Egyedi kulináris élményt tartogattak a molekuláris gasztronómia rajongóinak.
Miskolc - Egyedi kulináris élményt tartogattak a molekuláris gasztronómia rajongóinak.Az idei évben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány miskolci intézete is színes programokkal várta a tudomány világába bepillantani kívánó, kíváncsi vendégeket. A teljes éjszakát betöltő, az Európai Bizottság támogatásával megvalósult eseménysorozat célja a kutatói életpálya és a tudomány népszerűsítése volt. A vendégeket körbekalauzolták a nanomedicina, nanometrológiai valamint anyagfejlesztési és röntgen-laborokban.
Egyedi kulináris élményt tartogattak a molekuláris gasztronómia rajongóinak, a helyszínen szárazjégből készült fagyi kóstolásra várták a vendégeket. Akit pedig inkább a wellness, a fodrászat és a bőrgyógyászat érdekel, beléphetett a nanokozmetikai szalonba, részt vehetett egy hajvizsgálaton, ápolási tanácsadáson, esetleg arckezelésen.
Benn a nanovilág megismerésén túl többek között az Első Miskolci Lions Klub számítógépét próbálták ki sokan, a vakok és gyengénlátók számára készült program segítségével a sérült embereket is hozzásegítik az informatika használatához.
ÉM-PGY