Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.03. 14:08

Magyar helyszínelői csúcs Aggteleken: Nyom nem marad szárazon!

Aggtelek - Aggteleken rendezik meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technika Emlékversenyt.

Aggtelek - Aggteleken rendezik meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technika Emlékversenyt. A helyszínelők megmérettetésén a Magyar Rendőrség bűnügyi helyszínelőinek színe-java részt vesz.

Az éles helyzetekben sokszor előfordul, hogy a helyszínelők állhatatosságán, szakértelmén múlik egy-egy ügy felderítésének sikere. A közelmúltban például a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság betöréses lopás miatt indított eljárást. Az akkor még ismeretlen elkövetők betörtek egy mezőkövesdi családi házba, ahonnan számítógépet, kamerát, fényképezőgépet, mobiltelefont vittek el mintegy 200 000 forint értékben. Az ügyben lefolytatott helyszíni szemle során a bűnügyi technikus több elkövetőtől származó cipő nyomokat talált, amelyeket - időt és energiát nem kímélve - a fényképeken kívül gipsznyomaton is rögzített. S, mint utóbb kiderült ez az állhatatos munka lett a mezőkövesdi betörő trió veszte, az elkövetők bíróság elé álltak.

A bűnügyi technikusok országos versenyén valós élethelyzeteket kell elemezniük a szakembereknek. A szervezők és a résztvevők bizton ígérhetik, hogy nyom nem marad szárazon.

Információs háttér

A Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technika Emlékverseny fővédnöke dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány, a védnöki feladatokat dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagy az ORFK Bűnügyi Igazgatója látja el. A rendezvény házigazdája dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány, dr. Mecser Tamás r. ezredes bűnügyi igazgató és Ruszaki József r. ezredes ORFK GF ÉM GEI igazgató.

- B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda -


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A gyermekek biztonsága igen fontos társadalmi érdek, az elmúlt év tapasztalataira támaszkodva ez év szeptembertől a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye 237 iskolában, 197 iskolarendőr teljesít folyamatosan szolgálatot.


Miskolc - Az iskolakezdést megkönnyítendő a miskolci rendőrök – már szokásos módon – a reggeli be- és a délutáni kicsengetés időszakában az iskolák közelében lévő forgalmasabb átkelőhelyeken segítették a tanulók közlekedését.


Miskolc - Szeptember elseje. Véget ért a vakáció, több, mint egymillió diák vette ma reggel ismét az iskolapad felé az irányt. Ennek kapcsán Gunda Leventével, a Vasgyári Rendőrőrs nyomozójával, a miskolci Görög Katolikus Általános Iskola (iskola)rendőrével beszélgettünk.  


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A rendőrök kétnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció részeként Borsod-Abaúj-Zemplénben is ellenőrizték a gyorshajtókat.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!