Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.27. 11:01

Országos akciót szerveznek a rezidensek

Miskolc - Érdemi intézkedéseket sürgetnek az orvosi bérek és munkakörülmények rendezésére.

Miskolc - Érdemi intézkedéseket sürgetnek az orvosi bérek és munkakörülmények rendezésére.Országjáró körútra indul kedden a Magyar Rezidens Szövetség. Céljuk, hogy az év végéig minél többen helyezzék letétbe felmondólevelüket annak érdekében, hogy a kormányzat érdemi intézkedéseket tegyen az orvosi bérek és munkakörülmények rendezésére – nyilatkozta az MTI-nek Papp Magor, a szövetség elnöke.

Az Élhető magyar egészségügyért elnevezésű mozgalom keretében rendezett országjáráson először a miskolci és a mezőkövesdi kórházba mennek, a megyei kórház kultúrtermébe 14 órától várják az érintetteket – tudtuk meg Filéné Simon Ibolyától, a megyei kórház sajtószóvívőjétől.

A szövetség célja, hogy a következő egy, másfél hónapban végigjárva az összes nagy kórházat, konzultálnak a kollégákkal az egészségügyben kialakult helyzetről, a lehetséges megoldásokról, és egyúttal az akciójukhoz való csatlakozásra buzdítsanak. A rendezvényeken részt vesznek a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége helyi képviselői is.

A rezidensszövetség elnöke azt mondta: legalább háromezer nyilatkozatra van szükség ahhoz, hogy akciójuk sikeres lehessen. Ha ezt nem érik el, a felmondólevelek januártól nem aktiválódnak, ám meggyőződése, hogy ez a mennyiség összegyűlik majd - hangsúlyozták a szervezők.

MTI

  • "Megélni épp megélünk" - most...

  • Nézőpont: Semmi kétség

  • A rezidens megy, a remény marad?

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!