Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.12. 17:46

Több mint négymillió forintot gyűjtöttek

Miskolc - A résztvevők a szűrővizsgálatok elvégeztetésével növelték a felajánlott összeget.

Miskolc - A résztvevők a szűrővizsgálatok elvégeztetésével növelték a felajánlott összeget.

A Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház számára gyűjtöttek szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat első őszi állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, tanácsadások, előadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget. A miskolciak érdeklődése nemcsak az előadások és a tanácsadások iránt volt magas, kígyózó sorok álltak a testtömegindexet, testzsírt, magasságot, testsúlyt mérő gép előtt is. Az eredményeket összegezve elmondható, hogy a miskolciak többsége fontosnak tartja a szűrővizsgálatokat, a megelőzést, ahogy a program védnöke Rudolf Péter is.

Egyéni fellelősségvállalás

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében életre hívott Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint adományt ajánlott fel a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A miskolciak aktív részvételének köszönhetően a nap végén dr. Tóth László, a kórház ügyvezető igazgatója 4 160 600 forintos adományt vehetett át Schaff Erikától, a Richter Gedeon Nyrt. területi vezetőjétől.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!