Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.27. 13:09

Új vegyigyár épül a BorsodChem telephelyén

Kazincbarcika - A BorsodChem telephelyén valósul meg a Donau Chemie új beruházása.

Kazincbarcika - A BorsodChem telephelyén valósul meg a Donau Chemie új beruházása. A BorsodChem Zrt. partnerségi megállapodást kötött a Donau Chemie AG-vel, amelynek értelmében a Donau Chemie vízkezelési vegyianyag-gyárat hoz létre a BC kazincbarcikai telephelyén.

Az új létesítmény a BorsodChem izocianát gyártásának egyik melléktermékeként keletkező sósavat fogja feldolgozni – tudatta az Észak-Magyarországgal a BorsodChem közleményben.

A Donau Chemie mintegy 6 millió eurós kezdeti beruházással fogja felépíteni a vízkezelési vegyianyag-gyárat, amivel körülbelül 20 új munkahelyet teremt. A partnerségi megállapodás részeként a Donau Chemie átveszi és elszállítja a BorsodChem új TDI üzemének beindulása után megnövekvő mennyiségben keletkező sósavat is. Az új gyár 2012 végén kezdi meg működését.

A BorsodChem 2010-ben kezdeményezett nemzetközi tendert a sósav hosszú távon történő átvételére, amelyen több vállalat pályázott. A BorsodChem választása végül a legkedvezőbb pályázatot benyújtó Donau Chemie-re esett. A Donau Chemie arra is kötelezettséget vállalt, hogy esetleges hiány esetén klórt szállít be a BorsodChem számára. A részletekre holnapi lapunkban visszatérünk.

ÉM

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!