Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.16. 17:11

„Hogyan védekezzünk a trükkös csalók ellen?” - Bűnmegelőzési előadás Sajószögeden

Szeptember végén Sajószöged polgármesterének felkérésére időseknek szóló bűnmegelőzési előadást tartott a településen a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A rendezvényen az előadók aktuális bűnmegelőzési célú információkat osztottak meg a hallgatósággal, melyek között a népszámlálási időszakra vonatkozó rendőrségi ajánlások is elhangzottak.

Szeptember végén Sajószöged polgármesterének felkérésére időseknek szóló bűnmegelőzési előadást tartott a településen a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A rendezvényen az előadók aktuális bűnmegelőzési célú információkat osztottak meg a hallgatósággal, melyek között a népszámlálási időszakra vonatkozó rendőrségi ajánlások is elhangzottak.Szeptember utolsó hetén Sajószögeden a Kultúrházban megrendezésre került az Idősek Hete elnevezésű program, melynek keretében 2011. szeptember 28-án „Hogyan védekezzünk a trükkös csalók ellen” címmel bűnmegelőzési előadásra került sor. Az előadást Ládi Balázs Sajószöged község Polgármesterének felkérésére a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője Dr. Kalapos István r. alezredes és Pallai Krisztina r. ftörm nyomozó tartotta.

Az előadók a hallgatósággal ismertették a napjainkban aktuális népszámlálási időszakra vonatkozó „áldozattá válás” megelőzésének kérdéseit is. „Miről ismerhető fel a számlálóbiztos? Mi a számlálóbiztos feladata?” Óvakodjanak a nagyon megnyerő, feltűnően kedvesen viselkedő idegen személyektől, akik otthonaikban keresik fel őket és kedvező vásárlási lehetőséget kínálnak. Felhívták továbbá az időskorúak figyelmét arra, hogy fenntartással kezeljék azokat az idegeneket, akik nagyon udvariasan a korukra való tekintettel készségesen segítségüket nyújtják a ház körüli munka elvégzésében élelemért cserében, hiszen így nyílik lehetőségük a későbbi áldozat életkörülményeinek és anyagi lehetőségeinek megismerésére.

Tájékoztatták továbbá a résztvevőket arról is, hogy ha már bűncselekmény áldozatává váltak, akkor mi az elsődleges teendő, kit értesítsenek. Például ha az otthonukban történt a bűncselekmény, akkor az adott helyiséget eredetben tartsák meg a rendőrök kiérkezéséig ezáltal is segítve az elkövető felkutatását, felelősségre vonását. Az előadást több mint félszáz időskorú hallgatta nagy érdeklődéssel, majd pedig bűnmegelőzési szórólapok szétosztására került sor a jelenlévők körében.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!