Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.19. 16:59

„Szélesebbre tárták” a kormányablakot

Miskolc - Hétfőtől megduplázódott a kormányablakban intézhető ügyek száma, jelentette be szerdán délután tartott sajtóbeszélgetésén Demeter Ervin kormánymegbízott.

Miskolc - Hétfőtől megduplázódott a kormányablakban intézhető ügyek száma, jelentette be szerdán délután tartott sajtóbeszélgetésén Demeter Ervin kormánymegbízott.Az ügyfelek ezentúl 61 ügykörben fordulhatnak a kormányablakok ügyfélszolgálati dolgozóihoz. Az a terv, hogy 2013 őszére valamennyi, az állammal kapcsolatos ügyintézést egyetlen helyen elintézhessék az ügyfelek, és erre a megyében 15-20 helyen legyen lehetőségük.

Demeter Ervin elmondta még: várhatóan 15 járást alakítanak ki megyénkben, ezeknél figyelembe veszik az egyes településen élők „tájegységhez kötődését”, az a cél, hogy ezzel is egyfajta identitást adjanak az adott területen élőknek. A járások kialakításánál a természetes földrajzi határokat is szem előtt tartják, de leginkább azt szeretnék elérni, hogy az ügyintézés miatt senkinek se kelljen 20-25 kilométernél többet utaznia. Jellemzően a mai kistérségi rendszert veszik alapul a járások létrehozásánál, de a ritkábban lakott területeken a járási székhelyeken felül is kialakítanak kormányablakokat.

Demeter Ervin példaként a Bodrogközt hozta fel, mint elmondta, valószínűleg Cigándon (bár nem lesz járási központ) ki kell alakítani egy kormányablakot, mert mind Sárospatak, mind Sátoraljaújhely túl messze van a megye keleti határán élők számára. A kialakítandó járások terveit két hét múlva hozzák nyilvánosságra, aztán egyeztetnek a járási székhelyekkel, illetve a hozzájuk tartozó településekkel.

A kormányablak feladatbővítésével kapcsolatban Demeter Ervin elmondta még: három típusú ügyben várják az ügyfeleket. Kérelmek befogadása, folyamatban lévő ügyben tájékoztatás, és egyedi ügyek intézése céljából. Új feladatköre a kormányablakban dolgozóknak a bajba jutott devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos információk átadása, amire szintén felkészítették az ügyfélszolgálati dolgozókat.

ÉM-SZP

  • Hol lesznek a járási székhelyek?

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!