Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.08. 14:19

Mályit is rovásírás hirdeti

Székely-magyar rovásírásos névtáblát avatott szombaton Mályiban a Jobbik Magyarországért Mozgalom mályi alapszervezete. Az ünnepségen Szegedi Csanád, jobbikos európai parlamenti képviselő mondott beszédet.

Székely-magyar rovásírásos névtáblát avatott szombaton Mályiban a Jobbik Magyarországért Mozgalom mályi alapszervezete. Az ünnepségen Szegedi Csanád, jobbikos európai parlamenti képviselő mondott beszédet. Mint fogalmazott, a Jobbik egy éve hirdette meg országos táblaállítási akcióját. Csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 20 rovás írásos helységnévtáblát avattak fel eddig. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet arra az óriási ősi, kulturális kincsesbányára, amivel a magyar történelem rendelkezik.

– Szeretnénk ezekkel a táblákkal nemzeti öntudatra ébreszteni az embereket, ami a jelen többi problémájára is megoldást nyújthat – tette hozzá Szegedi Csanád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!