Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.07. 13:33

Marad a Vincze utcai megálló

Miskolc - Nincs lehetőség a Vincze utcai megálló visszaállítására, tudtuk meg az MVK Zrt.-től, és ezt a választ megerősítette a miskolci önkormányzat is.

Miskolc - Nincs lehetőség a Vincze utcai megálló visszaállítására, tudtuk meg az MVK Zrt.-től, és ezt a választ megerősítette a miskolci önkormányzat is. A diósgyőri megállót a Zöld Nyíl villamospálya rekonstrukció részeként szüntették meg, azaz egy megállóhellyel kevesebbet vehetnek igénybe ezentúl az utasok. A projektigazgatóság arra hivatkozott a döntéskor, hogy az uniós szabványokat figyelembe véve nem elég széles az útszakasz ahhoz, hogy az új villamosperont kialakítsák. A környéken élők azonban tiltakoznak a döntés ellen, 160 aláírást gyűjtöttek össze, amelyben kérték, állítsák vissza a megállót.

Mivel a 2007-2008-ban aláírt szerződések rögzítették a műszaki tartalmat, abban pedig a megállóhely már nem szerepelt, a szerződésben foglaltaktól eltérni nincs mód, reagált kérdésünkre (figyelembe veszik-e a kérést?) Braun Csaba, az MVK Zrt. kommunikációs osztályának vezetője.

Arra a kérdésre pedig, hogy van-e eszköz az önkormányzat kezében a változtatásra (tudvalevő, az Újgyőri főtér egyik útszakaszát átterveztette az önkormányzat, miután kiderült, hogy az eredeti, Zöld Nyilas tervek szerint nem működik), Dobos Tímea szóvivő nemmel válaszolt. Ugyanarra a szerződésre utalt, amire Braun Csaba: a szerződésben rögzített műszaki tartalomtól nincs mód eltérni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!