Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.13. 20:31

Minden egy helyen Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgy - Ötvenmillió forintos beruházás után átadták Borsodszentgyörgyön a felújított művelődési központ és polgármesteri hivatal épületét.

Borsodszentgyörgy - Ötvenmillió forintos beruházás után átadták Borsodszentgyörgyön a felújított művelődési központ és polgármesteri hivatal épületét. Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT) nevet viselő ház még a hatvanas években épült kimondottan lakossági összefogás útján. A mostani rekonstrukció egy pályázat útján valósult meg, amelyet a Borsodszentgyörgy Közéletért Egyesület nyert el.

Mostantól minden szolgáltató egységet egy helyen találhatnak meg a falu lakói. A polgármesteri hivatal valamennyi irodája, a művelődési központ, a teleház, a könyvtár és a Takarékszövetkezet helyi kirendeltsége is itt kapott helyet. Németh Gyula polgármester hozzátette: a pályázat előírta az akadálymentesítést, illetve egy fő foglalkoztatását is, aki a kulturális programokat szervezi a jövőben Borsodszentgyörgyön.

A közösség erősítése

Az ünnepélyes átadáson Riz Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési-képviselője kiemelte: ezekkel a beruházásokkal egyértelműen a közösség erősítése a cél. Különféle kulturális programokkal, de akár újságolvasás útján is össze lehet kovácsolni az embereket, pláne az ilyen összetartó helyeken, mint Borsodszentgyörgy.

ÉM – ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!