Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.27. 14:18

MSZP: „Jövőre új adók jönnek”

Miskolc - A Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája nem az emberek érdekeit szolgálja, hangsúlyozta sajtótájékoztató keretében Gúr Nándor, a MSZP megyei elnöke annak kapcsán, hogy a parlament szerdán elkezdte tárgyalni a jövő évi költségvetés tervezetét.

Miskolc - A Fidesz gazdaság- és társadalompolitikája nem az emberek érdekeit szolgálja, hangsúlyozta sajtótájékoztató keretében Gúr Nándor, a MSZP megyei elnöke annak kapcsán, hogy a parlament szerdán elkezdte tárgyalni a jövő évi költségvetés tervezetét.Mint mondta, mintegy 450 milliárd forint többletterhet akar az emberekre róni a kormány jövőre különböző adók kivetésével. Néhány adónemet említett: az áfa 2 százalékos emelését, az ebadót és az ingatlanadót. Ez utóbbi a „kizsigerelt” önkormányzatok lehetősége lesz, a legmagasabb határa pedig elérheti az évi 300-400 ezer forintot is. Gúr Nándor szerint a Fidesz tönkreteszi az országot az egykulcsos adórendszerrel, mely hatalmas lyukat üt a költségvetésen, pedig a hozzá fűzött remények nem teljesültek.

A sajtótájékoztatón részt vett Varga László, az MSZP megyei elnökhelyettese is, aki szintén azt hangsúlyozta: a Matolcsy-féle gazdaságpolitika rossz irányba vezet. A foglalkoztatás nemhogy nőtt volna, de csökkent az elmúlt másfél évben, az a sok pénz pedig, amit a „gazdagoknál hagyott a kormány”, nem növelte a fogyasztást, tette hozzá.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!