Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.29. 13:57

Nézőpont: Szegények közt legszegényebb

<em>"Lehet-e csodálkozni, hogy egy eladósodott országban alacsony a vásárlóerő? Vagy azon, hogy ahol alig van munkalehetőség, ott még szegényebbek az emberek, mint az ország más részein? S hogy ahol szegények, jobbára iskolázatlanok is, nem költöznek el, nem is igen próbálkoznak másutt sem, mert aligha kapkodnának értük."</em> -<strong> Szalóczi Katalin jegyzete</strong>

"Lehet-e csodálkozni, hogy egy eladósodott országban alacsony a vásárlóerő? Vagy azon, hogy ahol alig van munkalehetőség, ott még szegényebbek az emberek, mint az ország más részein? S hogy ahol szegények, jobbára iskolázatlanok is, nem költöznek el, nem is igen próbálkoznak másutt sem, mert aligha kapkodnának értük." - Szalóczi Katalin jegyzeteKét, megyénkbeli település a felmérésben a sereghajtók között találta magát, ezzel rájuk irányult a sajtófigyelem. Az egyik falu polgármestere köszöni, nem kér belőle. A másikét nem zavarja a nyilvánosság, sokkal inkább izgatja az, hogy csurran-cseppen-e számukra is valami kis támogatás az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok pályázatán. Ha nem, hát nem jut intézményei fűtésére sem. Ezzel a valószínűleg nincs egyedül: az ott lakó családok jó része is valószínűleg ilyen gondokkal küzd. Miből futja ennivalóra, ruhára, gyógyszerre.

Jó volna tudni, vajon mi végre készült a felmérés. Plázát valószínűleg enélkül sem szándékoztak létesíteni arrafelé befektetők. Ami még lényegesebb: valószínűleg munkahelyeket sem.

Vajon a friss statisztikai adatok fényében számíthatnak-e a médiafigyelemnél többre, s ha igen, mire, a legszegényebbek a szegények között?

- ÉM-SzK - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!