Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.08. 19:16

Régi pompájában az arnóti templom

Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartanak vasárnap délután 3 órától az arnóti evangélikus templomban, mely uniós támogatás segítségével és a hívek adományából összesen közel 50 millió forintból újult meg.

Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartanak vasárnap délután 3 órától az arnóti evangélikus templomban, mely uniós támogatás segítségével és a hívek adományából összesen közel 50 millió forintból újult meg. Előtte egy új teret is kialakítottak. Az igét dr. Fabiny Tamás, az egyházkerület püspöke hirdeti. Az arnóti templom a történelmi Borsod, Abaúj és Zemplén vármegyében elsőként épült meg, még a türelmi rendelet előtt, 1779-ben szentelték fel. Hosszú éveken át Miskolcról is Arnótra jártak istentiszteletre az evangélikus vallású hívek. Az 1600-as években készült, eredetileg jezsuita szárnyas oltár országos védettségű műemlék, akár csak maga a templom. A megújult templomban este fél 7-kor a miskolci IHS (In His Steps) zenekar ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!