Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.28. 19:03

Szerdán döntenek a villamosok ügyében

Miskolc - Mikor történhet meg az újabb eredményhirdetés, mikorra várható a szerződés megkötése: később válaszol az MVK.

Miskolc - Mikor történhet meg az újabb eredményhirdetés, mikorra várható a szerződés megkötése: később válaszol az MVK.

Továbbra sem ad tájékoztatást az MVK Zrt. projektigazgatósága a villamosjármű-tender kapcsán. A „hallgatást” azzal magyarázzák, hogy szerintük mindenképpen meg kell várni a harmadik járműgyártó cég (a spanyol CAF) jogorvoslati kérelmével kapcsolatosban a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését.

– Csak az abban foglaltak függvényében lehet meghatározni a további szükséges eljárási cselekményeket, és ezek ismeretében lehet megadni azt is, hogy mikor történhet meg az újabb eredményhirdetés, mikorra várható a szerződés megkötése. A CAF-fal kapcsolatos döntést a KDB november 4-e helyett november 2-ra ígéri – olvasható közleményükben.

A villamosbeszerzésre kiírt közbeszerzési eljárás végeredményét szeptember elején hirdette ki a projektigazgatóság és a miskolci önkormányzat, ez alapján az olasz AnsaldoBreda cég lett a nyertes, ők szállítanák Miskolcnak az új 31 villamost. Ám a döntés kapcsán három járműgyártó cég is jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A Solarisét elutasította a bizottság, a Ganz Skodáét azonban nem: azzal az indokkal, hogy az ajánlatkérő önkormányzat megsértette a közbeszerzési törvényt, megsemmisítették az önkormányzati döntést.

A döntés értelmezésében nem nyilatkozik az MVK Zrt. Múltkoriban írtuk nem hivatalos információnkat: ha a Skoda pótolja hiányosságait, az érvényes pályázatok közül újra választhat Miskolc a közbeszerzési eljárás szabályai szerint. Vagyis nem veszett minden: még lehet villamosa Miskolcnak. A projektigazgatóság mostani válasza rímel ez információra.

ÉM-HM


Nem adott igazat a KDB a járműgyártó cégnek, de kérdéses, mi lesz a villamostender sorsa.


Elutasította a Solaris járműgyártó cég jogorvoslati kérelmét a Közbeszerzési Döntőbizottság a miskolci villamosbeszerzés ügyében, a döntés szerda délelőtt került fel a KDB honlapjára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!