Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.26. 19:56

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő: Hőmegtakarítást érnek el

Mezőkövesd - A megszépült fürdő az átadást követően teljes kapacitással várja a látogatókat.

Mezőkövesd - A megszépült fürdő az átadást követően teljes kapacitással várja a látogatókat.

Befejeződött a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése Mezőkövesden. A beruházás teljes költsége mintegy 180 millió forint volt. A fejlesztés a KEOP „Zsóry fürdő termálvíz hasznosítására épülő épületgépészeti rekonstrukció” című pályázat keretében valósult meg, melyhez 50 százalék önerőt biztosított az önkormányzat. A projekt a magyar állam támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre.

"Számos fontos fejlesztés valósult meg az utóbbi időben Mezőkövesden, ez a mostani nem annyira látványos, de a jövő szempontjából nagy jelentőségű" - fogalmazta meg Tállai András önkormányzati államtitkár köszöntőjében.

Ifj. György Zoltán, a kivitelező Debreceni Hőszolgáltató képviseletében elmondta: a lehető legalacsonyabb áron és legrövidebb határidővel pályázták meg ezt a munkát, melyet öt év garanciavállalással adtak át. A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett az új wellness részleg padlófűtése, és az öltözők fűtése is megvalósult. A jelentős mértékben megszépült fürdő az átadást követően teljes kapacitással várja a látogatókat.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!