Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.17. 14:27

A vilmányi gyerekek javára

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Hamarosan indul idei karácsonyi segítünk akciónk, amelyben ismét számítunk olvasóinkra.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Hamarosan indul idei karácsonyi segítünk akciónk, amelyben ismét számítunk olvasóinkra.

„Az épületben fűtés van”, hirdeti a felirat a vilmányi iskola ajtaján, nyilván azért, hogy ne hagyja senki nyitva az ajtót. Azt nem írták ki, pedig tehetnék, hogy ebéd viszont nincs.

Vilmány, ez az ezerpárszáz fős település arról híresült el, hogy az ország ötödik legszegényebb települése, ahol tavaly az önkorányzat minden egységében kikapcsolták a gázt. Egy ideig sikeresen sakkoztak a tartozásokkal, némi külső segítséget is kaptak: a fűtés megindult. Csakhogy közben a konyhában kötötte le a vezetéket a gázszolgáltató. Miközben az önkormányzat hetek óta hadakozik a visszakötésért, az iskolások és az óvodások éhét delente főtt étel helyett egy-egy karéj vajas kenyérrel igyekeznek elütni. Néha akad rá egy szeletke parízer is. Ottjártunkkor például egy zsemlés szendvics volt az ebéd. Akiknek tehetik a szülei, tízóraival és uzsonnával indítják útjukra a gyerekeket. Csakhogy a gyerekek mindegyike hátrányos helyzetű, 90 százalékuk halmozottan.

Bemutatjuk őket

Mint olvasóink a korábbi években megszokhatták, most is bemutatunk majd néhányat a gyerekek közül. Többükkel beszélgettünk arról, várják-e, s ha igen, miért várják a karácsonyt. Vannak-e karácsonyi kívánságaik. Advent négy hetében riportokat is közreadunk, hogy olvasóink tudják, mennyire rászorul a segítségre a vilmányi gyerekeket nevelő iskola és óvoda. Az intézmény igazgatója és kollégái segítenek abban, hogy a 75 óvodás és 194 iskolás emlékezetébe különleges karácsonyként íródjék az 2011-es karácsony: ez volt az, amikor az Észak olvasóinak köszönhetően ők is ünnepelhettek.

Hamarosan közöljük az adományozás, ajndékozás lehetséges módját is. Kérjük olvasóinkat, az Inform céges partnereit, segtítsenek közösen szebbé tenni a vilmányi gyerekek karácsonyát!

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!