Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.18. 12:08

Csontig hatoló hideg: kihűléses haláleset Abaújszántón

Abaújszántó - Egy abaújszántói asszony jelentette a rendőrségen, hogy egy 48 éves férfit annak albérletében holtan talált. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg.

Abaújszántó - Egy abaújszántói asszony jelentette a rendőrségen, hogy egy 48 éves férfit annak albérletében holtan talált. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg.

A rendelkezésre álló információk szerint az abaújszántói férfi italozó életmódot folytatott. Az elhalt egy régi típusú, hosszú parasztház közepén lévő fűtetlen szobában egyedül élt, ahol sem fűtőtest, sem pedig tüzelőanyag nem volt található.

A Szerencsi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

 

Információs háttér

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig már négyen haltak meg. 

A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Fontos hangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!