Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.18. 17:20

„Bombát” szántott ki egy arnóti gazda

Arnót - Második világháborús „bombát” talált szántás közben egy arnóti gazda, Kaczvinszky János, aki munkatársunknak elmesélte: eddig még soha nem engedte olyan mélyre az ekét, mint most, és bár korábban is sokszor átforgatta már a földet az adott területen, eddig nem került elő hasonló szerkezet.

Arnót - Második világháborús „bombát” talált szántás közben egy arnóti gazda, Kaczvinszky János, aki munkatársunknak elmesélte: eddig még soha nem engedte olyan mélyre az ekét, mint most, és bár korábban is sokszor átforgatta már a földet az adott területen, eddig nem került elő hasonló szerkezet.Kaczvinszky János csak messziről nézte meg a tárgyat, amiről elmondta, körülbelül 20-25 centi hosszú volt, sárga, és leginkább egy lövedékre emlékeztetett. A gazda szólt a település polgármesterének, aki a tűzszerészeket riasztotta, akik azt mondták, körül kell keríteni a szerkezetet, nehogy rálépjen valaki – ám megyénk rendőrségét senki sem értesítette az eseményről.

Kaczvinszky János elmondta még: kicsit tart tőle, hogy a földben több hasonló „bomba” is rejtőzhet, mert úgy emlékszik, hogy a második világháború idején azon a környéken tüzérségi állások voltak.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!