Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.16. 12:31

Elkezdték tervezni a főteret

Miskolc - Azon miskolciak jelentkezését várják, akik szeretnének beleszólni abba, milyen legyen a város főtere.

Miskolc - Azon miskolciak jelentkezését várják, akik szeretnének beleszólni abba, milyen legyen a város főtere.

Megterveztetik Miskolc főterét, mégpedig a miskolciak bevonásával, jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Lengyel Katalin a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatója. A polgármester hangsúlyozta, fontos, hogy a város főterét mindenki magáénak érezze. Ezért gondolták, hogy találják ki közösen a funkcióit a miskolciak. A közös tervezés a városfejlesztési kft. honlapján indul. Itt kell jelentkeznie annak, aki részt szeretne venni a munkában. ([email protected]; www.varosfejlesztes.miskolc.hu)

A részleteket Lengyel Katalin ismertette. Sorsolással választják majd ki a jelentkezők közül azokat, akik a gyakorlatban is részt vehetnek a munkában, amely november 28 és 30. között zajlik majd. A kiindulási alap a korábban díjazott, a főtérre készült tervek lesznek.

Lengyel Katalin hangsúlyozta, az eredményt felteszik a kft. honlapjára, ahová várják a további véleményeket. Utána indulhat az építészek általi tervezés. Ha elkészültek a tervek, újra kikérik a miskolciak véleményét róluk, fogalmazott a kft. igazgatója.

A hat csoport

1. szülők, nagycsaládosok, nők, anyák     

2. zöld szervezetek

3. Miskolc városáért létrejött egyesületek

4. idősek

5. fiatalok

6. hátrányos helyzetűek


Fórumot tartunk

Szerdán az Észak-Magyarország vitafórumot tart arról, hogy milyen legyen a Szent István tér, a vitát két héttel ezelőtt kezdtük tervezni. Apropóját az adta, hogy a polgármester több fórumon is bejelentette, megtervezik a teret, és ebben mindenki véleményére számítanak. Lapunk úgy gondolta, azért szervez fórumot, hogy teret adhasson a véleményeknek, hogy az felhasználható legyen a tervezésnél. A fórumra igen sokan, a sajtótájékoztatón is említett csoportok tagjai jelezték részvételüket.     

Már korábban meghívtuk a város polgármesterét is a rendezvényünkre, ezt újra megismételtük a tegnapi sajtótájékoztatón. A polgármester azt válaszolta, nem tud rajta részt venni, mert más programja van, olyan, amikre már hetekkel ezelőtt igent mondott.

Kérdeztük, figyelembe veszik-e a tervezésnél a fórumunkon elhangzottakat. Mint fogalmazott, a városvezetésnek megvan a maga útja (először az említett honlapon keresztül) a vélemények gyűjtésére, de végül igennel válaszolt.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!