Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.14. 13:28

Körzeti megbízotti ülés

Kenézlő - A Sárospataki Rendőrkapitányság kezdeményezésére kihelyezett körzeti megbízotti ülésre került sor Kenézlő községben, amelyen négy bodrogzugi település, (Györgytarló, Kenézlő, Viss és Zalkod) polgármesterei és jegyzői vettek részt. A rendőrséget a helyi körzeti megbízottak, a közrendvédelmi osztályvezető és a kapitányság vezetője képviselte.

Kenézlő - A Sárospataki Rendőrkapitányság kezdeményezésére kihelyezett körzeti megbízotti ülésre került sor Kenézlő községben, amelyen négy bodrogzugi település, (Györgytarló, Kenézlő, Viss és Zalkod) polgármesterei és jegyzői vettek részt. A rendőrséget a helyi körzeti megbízottak, a közrendvédelmi osztályvezető és a kapitányság vezetője képviselte.Kiváló alkalom volt ez a találkozó arra, hogy a négy településvezető kölcsönösen hallhatta a többiek problémáját, gondját, felvetéséit és javaslatait. Lehetőség volt arra is, hogy a rendőri vezetőktől tanácsot, segítséget kérjenek, illetve személyesen megbeszéljék a problémákat.

A megbeszélés elsődleges témája a települések közbiztonsági helyzetének értékelése volt. A találkozó azzal a céllal jött létre, hogy a partnerek közösen keressék meg azokat a megoldásokat, lehetőségeket, amelyek a lakosság szubjektív biztonságérzetét javíthatják.

A statisztikák elemzésének eredményei szerint az elmúlt időszakban a területen csökkent a bűncselekmények száma, viszont ezen belül emelkedtek a betöréses lopások. Annak érdekében, hogy a bűncselemények száma tovább csökkenjen a területen a rendőrség növeli a járőrsűrűséget, valamint erősíti a bűnügyi felderítő tevékenységet. Ezen kívül a polgárőrséggel a közös szolgálatellátások válnak gyakoribbá. A hatóság szorgalmazta a polgárőrség szervezését Kenézlőn is.

 

Információs háttér

A kihelyezett körzeti megbízotti ülés több célt is szolgált: tovább mélyíteni a jó kapcsolatokat a települések vezetőivel, jegyzőivel, illetve az országos és a megyei rendőrségi intézkedési terv megismertetése, mely a lakosság szubjektív biztonság érzetét kívánja növelni kistérségi szinteken is. Ennek keretében jött létre a program, aminek lesz folytatása, hiszen több körzeti megbízotti csoport működik a Sárospataki Rendőrkapitányság illetékességi területén.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!