Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.14. 14:56

Príma díj: Az is nyert, aki nem győzött

Miskolc - A megyei Príma díjak és a közönségdíj is gazdára talált szombaton a színházban.

Miskolc - A megyei Príma díjak és a közönségdíj is gazdára talált szombaton a színházban.Seres Ildikó színművész, dr. Roósz András egyetemi tanár, akadémikus és dr. Sándor Zoltán főiskolai tanár, igazgató lettek a Borosod- Abaúj-Zemplén Megyei Príma díj nyertesei. Szombat este a Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett ünnepélyes díjátadó gálaesten vehették át a győzteseknek járó egymillió forintos pénzjutalmat és a szintén Príma díjasoknak járó, Szanyi Borbála szobrászművész által készített Mancs-szobrot. A szakmai elismerésen túl a közönségdíjat is kiosztották, ezt ebben az évben dr. Szabó Emese gyermekgyógyász kapta.

A nemes cél érdekében

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete elnöksége minden évben meghirdeti a Príma díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismeri el. A díjátadó gálán a megye legsikeresebb vállalkozásit is díjazták, gazdára találtak a szintén a VOSZ által alapított az „Év vállalkozója B.- A.-Z. Megyében” elismerések.

– A megye vállalkozói, gazdasági szereplői ismét egymás mellé álltak a nemes cél érdekében, és rekordszámú, közel 70 vállalkozás, bank, magánszemély és szervezet támogatta az idei Príma díjat – hangsúlyozta a gálán Ádám Imre, a VOSZ megyei szervezetének elnöke, úgy folytatva –, a Príma díj 10 kategóriájával átfogja a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport területét. Az elismerés lehetővé teszi az elért eredmények megismertetését, azok továbbfejlesztését, valamint a művészek és tudósok ösztönzését. Idén is rengeteg jelölés érkezett, így azok is nyertesnek érezhetik magukat, akik a jelöltek közé kerültek, jelezte Ádám Imre.

Minden megyében

Az elnök kiemelte: Demján Sándor annak idején az öszszefogás nemes céljával hozta létre a Príma Primissima díjat, de a kezdeményezés nem állt meg a fővárosban, ma már minden megyében adományoznak Príma díjakat, hisz országszerte megvalósult az összefogás. A vállalkozói díjakkal kapcsolatban az elnök felhívta a figyelmet: ez az elismerés a legmagasabb szintű szakmai díjnak számít. Odaítélésükkor nem a vállalkozás nagysága számított, hanem a környezet elismerése és a VOSZ támogatása.

A díjazottak mondták

 

ÉM-HE

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!