Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.16. 14:03

Szocialista bírálat, két „paksamétáról”

Miskolc - Bár a Munka Törvénykönyve tervezete kapcsán hívta meg a médiák képviselőit Gúr Nándor, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának, valamint az MSZP Megyei Szövetségének elnöke, azért a jövő évi költségvetési tervezetet is magával hozta a szerdai sajtótájékoztatóra.

Miskolc - Bár a Munka Törvénykönyve tervezete kapcsán hívta meg a médiák képviselőit Gúr Nándor, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának, valamint az MSZP Megyei Szövetségének elnöke, azért a jövő évi költségvetési tervezetet is magával hozta a szerdai sajtótájékoztatóra.Azzal kívánta szemléletetni, hogy a Munka Törvényköve most folyó általános vitájára a szocialista frakció által beterjesztett módosító javaslatok paksamétája mennyivel terjedelmesebb a költségvetési tervezeténél. Utóbbinak mégis inkább a beltartalmát kifogásolta. Többek között azt, hogy a munka világára nézve 55 milliárd forinttal irányoz elő kevesebbet az előző évinél, továbbá hogy 268 forintos euróval végezték a számításokat, holott mostanság 315-320 forint között libeg az értéke. A Munka Törvénykönyvéről kijelentette, hogy azt itthon és külföldön egyaránt bírálják. A szocialisták 506 (zömmel tartalmi) módosítóján túl további 175-öt nyújtottak be mások. Az elnök szerint ez azt is mutatja, hogy a tervezet benyújtása előtt nem történt érdemi egyeztetés az érdekképviseleti és szakszervezetekkel. A dokumentummal kapcsolatban a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek (ILO)nak is fenntartásaik vannak, jelentette ki a politikus. Kiemelte: „A kormány veszélyezteti a szociális békét, s ott nyomorítja meg az embereket, ahol kezet kellene nyújtani.”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!