Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.08. 16:14

Türelmi zóna nélkül az egész város vigalmi negyed

Miskolc - Az önkormányzat jelenleg mulasztásos jogsértést követ el, mert nincs szabályozva az örömlányok helyzete.

Miskolc - Az önkormányzat jelenleg mulasztásos jogsértést követ el, mert nincs szabályozva az örömlányok helyzete.

Az Észak-Magyarország internetes fórumán, az Agorán levelezőink némelyike elég keményen támadja Katona Ferenc önkormányzati képviselőt, mert „szeretne újra kijelöltetni türelmi zónát Miskolcon”. A fórumon számos érv olvasható, miért nem látnák szívesen levelezőink, ha vigalmi negyedet hoznának létre a városban. Ahol megjelennek a prostituáltak, ott megemelkedik a lány-, ill. gyermeklány-kereskedelem, a kábítószer forgalom, a szervezett bűnözés és a nőkkel szembeni fizikai és nemi erőszaktevés legkülönbözőbb formái is, állítják. „Ahol megjelenik a prostitúció, ott elértéktelenedik az emberi élet”, írja egyik levelezőnk.

A prostitúció nem a türelmi zóna létrehozásával jelenik meg, a prostitúció már jelen van Miskolcon, nem véletlenül tartják a legősibb foglalkozásnak. Ahol pedig tömegesen tevékenykednek örömlányok, ott a közgyűlésnek kötelessége türelmi zónát kijelölni, mondta Katona Ferenc, vagyis az önkormányzat jelenleg mulasztásos jogsértést követ el. A kérdést már csak azért is szabályozni kell, mert a helyzet most kezelhetetlen.

Jelenleg a prostitúció legális tevékenység, orvosi igazolás birtokában, védett – oktatási, egészségügyi, egyházi – intézmények háromszáz, fűutak, autópályák százméteres sugarú körzetén kívül bárki, bárhol büntetlenül űzheti. Ha van kijelölt vigalmi negyed, kizárólag ott folytatható testkölcsönzés, ha nincs, gyakorlatilag a város egész területén (kivéve a fent említett területeket).

Korábban Miskolcon a Szinva utcán már volt kijelölt területe az örömlányoknak, azonban az ott lakók tiltakozása miatt azt megszüntették – a lányok ennek ellenére ott maradtak. Katona Ferenc önkormányzati képviselő éppen ezért javasolta, hogy a város jelöljön ki egy területet vigalmi negyed céljára. Mint mondta, az általa erre legalkalmasabbnak tartott utca is az ő körzetében van, mert nem akarja exportálni a problémát, de ott nincsenek lakóházak, senkit sem fognak zavarni a prostituáltak és a szolgáltatásaikat igénybe vevők, a rendőrség számára pedig egyszerűsödik a helyzet: aki a vigalmi negyed határain kívül árulja bájait, vagy nem rendelkezik érvényes orvosi igazolással, az ellen fel kell lépni, aki betartja a szabályokat, szabadon kereskedhet a kéjjel. Katona Ferenc pontosan nem kívánta megjelölni a célra kinézett utcát, mert a vigalmi zóna kijelölésének kérdésében meg kell várni a Kandó Kálmán tér rendezését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!