Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.12.10. 13:30

Vaskobakok és ásványok a Diósgyőri Gimnáziumban

Immár 16. alkalommal rendezték meg a Diósgyőri Gimnáziumban a Vaskobak geológiai versenyt, illetve az ehhez kapcsolódó ásványbörzét. Az idén igazi különlegesség is várta a látogatókat: az Aprók világa című fotókiállítás.

Immár 16. alkalommal rendezték meg a Diósgyőri Gimnáziumban a Vaskobak geológiai versenyt, illetve az ehhez kapcsolódó ásványbörzét. Az idén igazi különlegesség is várta a látogatókat: az Aprók világa című fotókiállítás. Itt Tóth László fotós ásványokról készített mikrószkópikus felvételeit csodálhatta meg a közönség. A kiállítás még két hétig lesz látható a gimnáziumban, tavasszal pedig a Miskolci Egyetem ásványbörzéjén is megtekinthetik az érdeklődők.

A Vaskobak geológiai versenyre több megyei középiskola is benevezett, de négyen, az encsi, szerencsi, ózdi és a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csapatai jutottak a döntőbe. Szombaton pedig megosztott első helyen az ózdi és encsi csapatok végeztek. A nyertes diákok értékes ajándékokat kaptak, köztük egy aggteleki csepkőbarlangi kirándulást.

Míg a diákok versenyeztek, az iskola aulájában ásványbörze várta a látogatókat. Hazánkból és határontúlról, például Erdélyből is érkeztek ásványkereskedők. A kövek mellett, ásványokból készült különleges ékszereket is kínáltak. Sokan gondolták úgy, hogy ez szép ajaándék lesz a fa alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!