Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.01.16. 10:47

Zöld Nyíl: Pezsgővel köszöntötték az első villamost Felső-Majláthon

Miskolc - Éjfél után nem sokkal elindult a történelmi járat a Tiszai pályaudvarról Felső-Majláth végállomás felé.

Miskolc - Éjfél után nem sokkal elindult a történelmi járat a Tiszai pályaudvarról Felső-Majláth végállomás felé.

A hétfőn 00.10-re meghirdetett első Felső-Majláthig közlekedő villamosjáratra 15 tömegközlekedési "rajongó" várta az indulást Miskolcon a Tiszai pályaudvaron és 5 perces késéssel kezdetét is vette a történelmi utazás, ami nem indult zökkenőmentesen. 

Már felszálláskor többeknek feltűnt, hogy a Tátra villamos táblája még Tiszai pályaudvar - Diósgyőr útvonalat jelez, ami nem is volt véletlen, hiszen néhány száz méter megtétele uán kiderült, ez a járat garázsmenet. Így a Selyemrét előtt az mindenki lepattant erről a járműről, hogy pillanatok múlva már a mögötte érkező feldíszített villamosra szálljanak át, amelyen ott díszelgett a várva várt tábla: Tiszai pályaudvar - Felső-Majláth.

A forgalommentes éjszakában hamar átsuhant az első "Zöld Nyíl" a városon és további megszálottakal kiegészülve Felső-Majláthon két tucatnyian köszöntötték az első menetrendszerinti villamost. Az új végállomáson pezsgő is előkerült, amivel a történelmi járatot is megöntözték, majd a rövid fotózások után el is indult Felső-Majláthról az első járat a Tiszai páyaudvar felé.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!