Sport

2013.11.18. 14:03

A friss tananyag is feledésbe merült

Nyíregyháza - Csak a végén védekezett elfogadhatóan és nem mutatott csapatjátékot a Kecskemét ellen a Marso-NYKK.

Nyíregyháza - Csak a végén védekezett elfogadhatóan és nem mutatott csapatjátékot a Kecskemét ellen a Marso-NYKK.

Ugyan mérkőzés utáni nyilatkozatában hétvégi határidőt adott meg, mi azért mégis megpróbálkoztunk azzal, hogy néhány órával a végső dudaszó után megfejtessük az általa említett rejtélyeket Horváth Imrével. A Marso-NYKK élvonalbeli férficsapatának szakmai igazgatója szerint megmagyarázhatatlan tényezők vezettek a vasárnap esti, Kecskemét elleni hazai vereséghez (72–82).

– Először is érthetetlen volt, hogy miért csak a harminchatodik percben kezdtünk el védekezni – kezdte Horváth Imre. – A mérkőzésekre úgy készülünk, hogy a hét elején a saját dolgainkkal törődünk, majd a meccs előtti napokon kerül terítékre az ellenfél. Pont azért, hogy friss legyen a „tananyag”, ne merüljön feledésbe. Ennek ellenére úgy tűnt, a játékosaim nem tudták elsajátítani azt a néhány instrukciót, amivel jellemeztük az ellenfél játékosait. Elhangzott az is, hogy jó triplázó csapatról van, külön-külön is felhívtuk a figyelmet a hármasokat jól dobó játékosokra. Ilyenkor már kísérletezésnek nincs helye, nem tehetjük próbára az ellenfelet, hogy vajon be fogja-e dobni a triplát, hanem azonnal oda kell mellé állni. Aztán az is zavart, kívülről úgy nézhettünk ki, mint egy olyan csapat, amelyik egy nappal a meccs előtt állt össze, és tanult néhány taktikai elemet. Nemhogy nem mennek végig a figurák, hanem el sem kezdődnek, néhányan azt sem tudják, hová kell vezetnie az útjának. Most már azért – Jara Rubin Doyne kivételével – együtt vagyunk egy hónapja, előrébb kellene tartanunk, nem pedig mindig mindent elölről kezdeni. Ezért vagyok nagyon dühös, persze a vereség is aggasztó.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2013. november 19-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!