Kisvárda hírei

2013.11.18. 13:02

Szent Péter és Pál, apostolfejedelmek temploma Kisvárdán

Kisvárda – A Könyvtári csevegés legközelebbi rendezvénye november 21–én (csütörtököm) 15 órától lesz a Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre, a Kárpátok Művészeti Kulturális Egyesület, és az Első Kisvárdai Képzőművészeti Képzőműhely rendezésében.

Kisvárda – A Könyvtári csevegés legközelebbi rendezvénye november 21–én (csütörtököm) 15 órától lesz a Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre, a Kárpátok Művészeti Kulturális Egyesület, és az Első Kisvárdai Képzőművészeti Képzőműhely rendezésében. A kisvárdai római katolikus templom történetéről, a helyszínen, a római katolikus templomban az előadását, és a kötetlen beszélgetést, Dr. Németh Péter muzeológus–történész, a megyei múzeumok nyugdíjas igazgatója tartja. Az előadó, Németh Péter már kutatta a templom és Szent László kapcsolatát. Ennek a kutatásnak az eredményét az 1983–ban megjelent, Ács Zoltán szerkesztette, „Tanulmányok Kisvárda történetéből” című kötetben „A kisvárdai római katolikus templom Szent László ábrázolása” címmel (12–23 oldal) írta meg.

Könyvbemutató

Az előadás mellett– tudtuk meg a Dr. Vofkori Mária történésztől, a Rétközi Múzeum igazgatótól, a Könyvtári csevegés moderátorától– könyvbemutatóra is sor kerül. „Középkori templomok a Tiszától a Kárpátokig” című könyv második kötetét, Kollár Tibor szerkesztette. Ebben a kötetben, „Dr. Németh Péter: Kisvárda–római katolikus templom” címmel írt tanulmánya a legfrissebb kutatásokat is tartalmazza.

Vincze Péter

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!