Segítenek

2020.04.07. 08:29

A veszélyhelyzetben is segíti a diákokat a Rotary Club

A Rotary Club, a Libra és a RutinSoft segítségével tablethez jutnak a hátrányos helyzetű diákok.

A Rotary Club ezúttal is a fiatalok mellé állt

Forrás: illusztráció / KM-archív

Fotó: Sipeki Peter

Azok a családok, ahol már megvan a kultúrája a digitális eszközök használatának, bár nagy erőfeszítésekkel, de valószínűleg képesek lépést tartani a járvány ideje alatt bevezetett digitális oktatással – ez azonban nem a többség.

A legnagyobb vesztesek most is a hátrányos helyzetű diákok lesznek, ők hosszabb távon kiesnek a tanulásból. Többségüknél az otthoni kommunikációseszköz-ellátottság nagyon vegyes képet mutat, van, ahol még internet sincs. Ezen próbál meg segíteni a nyíregyházi Rotary Club.

Felhívásuk mellé állt már a Libra Szoftver Zrt. és a RutinSoft Kft., őket követte több kisebb vállalkozás, valamint a DIGINET, amely egy évig biztosítja az online elérhetőséget azoknál a családoknál, ahol nincs internet. Az eddigi felajánlásokból összesen 64 gépet vásároltak a rotarysták, a tabletek egyenként 65–75 ezer forintba kerülnek. Az eddigi gyűjtésből a készülékeket jellemzően a bokortanyákon élő vagy lakóotthonban tanuló gyerekek kapják meg, több készülék pedig az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonába kerül.

Várják a támogatókat

A civil szervezet várja azon vállalkozások és magánszemélyek segítségét, akik az akció mellé állva további készülékek beszerzését teszik lehetővé. Jelentkezni a [email protected] e-mail-­címen lehet, a klub ezután felveszi a kapcsolatot a felajánlóval, és gondoskodik arról, hogy a legrászorultabb gyerekek is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba. Segítsünk együtt a gyerekeknek – kéri a szervezet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában