Budaörs hírei

2011.05.24. 12:21

Kerékpárút átadás és biciklis felvonulás Budaörsön

<p>Átadták azt a több mint 4 kilométeres kerékpárút-szakaszt, amely Budaörsön át összeköti majd a fővárost és a környező településeket. Ehhez kapcsolódva tartották meg az V. Budaörsi Kerékpáros Felvonulást is.</p>

Elkészült az a 4.2 kilométer hosszú kerékpárút szakasz, amely a Közép-magyarországi Operatív Program 67,7 millió forintos támogatásával valósult meg. Budaörs főváros felőli közigazgatási határától a Baross utca - Árok utca keresztezéséig épült meg ez az új szakasz. A tervek szerint, a teljes kerékpárút hálózat BudapestXI. kerületétőlBudakesziig tart majd, összeköttetést biztosítva a Budaörsön lévő Budapesti út és Felsőhatár út kereszteződéséig, a Bazsalikom utcában és a Virág utcában már megépült kerékpárút, és Budakeszi belterülete között.   

Az uniós kerékpárútra kapott támogatást a budaörsi önkormányzat is kiegészítette

Wittinghoff Tamás polgármester szerint, ez az új útszakasz is hozzájárulhat ahhoz, hogy Budaörs bekapcsolódjon a kerékpáros turizmusba, illetve az itt élők közül is egyre többen kedvet kapjanak a biciklizéshez. A beruházás az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-2009-2.1.2 – „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Budaörsön” című, KMOP-2.1.2.-09-2009-0004 regisztrációs számú projekt keretében zajlott. Az uniós támogatást az önkormányzat is kiegészítette, így a beruházás bruttó 157,5 millió forintból valósult meg.

Ezzel a projekttel párhuzamosan fut Budaörsön a BICY elnevezésű nemzetközi kerékpárút tervezési pályázat, amely városi kerékpárparkolók, és a hozzájuk kapcsolódó lopás-gátló védelmi rendszerek tervezését, megvalósítását is lehetővé teszi majd.
A szervezők összekapcsolták az új útszakasz átadását a Fillari Team kerékpáros egyesület hagyományos évi biciklis felvonulásával. Ugyanekkor adták át a BICY projekt keretében az iskolások számára kiírt „Bringázz Budaörs” logóterv pályázat díjait is.

Forrás: greenfo.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!