Bulvár, celeb

2010.09.17. 19:29

Borat megszemélyesítője Freddie Mercuryt játssza

<p>Sacha Baron Cohen brit színészhumorista fogja eljátszani a Queen együttes frontemberét, a Freddie Mercuryról szóló filmben - jelentették be a készülő film producerei.</p>

"Sacha Baron Cohen választása a szerepre valószínűleg sokakat sokkolni fog" - ismerte el Brian May, a Queen gitárosa, a BBC brit közszolgálati adónak adott interjúban. Elmondása szerint a humorista már azóta részese a projektnek, amióta több évvel korábban először komolyan beszélni kezdtek a film elkészítéséről a forgatókönyvet író Peter Morgannel.

Az egyelőre még cím nélküli filmet jövőre kezdik el forgatni. Rendezőt még nem találtak a filmhez, amelynek forgatókönyvét még írja a korábban "A királynő", és a "Frost/Nixon" című filmek miatt a legjobb forgatókönyvírónak járó Oscar-díjra jelölt Morgan.

A zenét a Queen felügyeli

A Queen frontemberéről, a Farrokh Bulsara néven született Freddie Mercuryról szóló film a zenekar felemelkedésével foglalkozik majd, az 1985-ös londoni Live Aid segélykoncerten tartott legendás fellépésig. A filmben elhangzó zenéket Brian May, valamint a Queen dobosa, Roger Taylor felügyeli.

Mercury 1991-ben, 45 éves korában halt meg, egy nappal azután, hogy bejelentette: megfertőződött az AIDS-szel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!