Bulvár, celeb

2011.01.16. 08:37

Este Golden Globe gála - kisebb szépséghibával

<p>Hollywood - Vasárnap este tartják Hollywoodban az Aranyglóbusz (Golden Globe) filmes díjátadó gálát, amelyen a hollywoodi külföldi újságírók szövetsége (HFPA) szavazatai alapján osztják ki az elismeréseket.</p>

Idén két nagy esélyest tartanak számon a kritikusok. Az egyik a Király beszéde című történelmi alkotás, míg a másik a Facebook létrehozásának körülméyeit taglaló Közösségi háló című film. Mindkét mű esélyes a legjobb film díjára. Előbbit hét, utóbbit pedig hat kategóriában jelölték. A Golden Globe indítja egyébként a hollywoodi díjátadó-szezont.

A Király beszéde és a Közösségi háló

A Király beszéde című filmben Colin Firth játszik. VI. Györgyről szól az alkotás. A szakértők szerint a film a jövő hónapban esedékes Oscar-gálán is esélyes az elismerésre. A Közösségi hálóban Jesse Eisenberg alakítja a Facebook alapító Mark Zukerberget. A legjobb fil díjáért ringbe száll még a The Fighter, a Fekete hattyú és az Eredet című filmek is. A vígjátékok közt pedig az Alice Csodaországban, a Red, a The Kids Are All Right, valamint a Díva mellett Az utazó is kapott jelölést - jóllehet a kritikusok alaposan lehúzták az Angelina Jolie és Johnny Depp főszereplésével készült alkotást.

Ön szerint? A Király beszéde vagy a Közösségi háló?

Király beszéde

A közösségi háló

 

Beperelték a gálát

Az idei Aranyglóbusz, noha csillogó showt ígérnek a szervezők, árnyék is vetül. A díjátadó korábbi szóvivője ugyanis beperelte a gálát. Michael Russelt 17 év után, tavaly bocsátotta el a HFPA. A férfi mindössze három nappal a show előtt nyújtotta be keresetét egy bíróságnak. Russel a 36 oldalas beadványában azzal vádolta meg az ítészeket, hogy azokat a filmeket támogatták voksukkal, amelytől nagyobb hasznot reméltek. A volt szóvivő egyébként 2 millió dollárt (413 millió forint) szeretne kapni a HFPA-tól a neki okozott kár és az elmaradt bére miatt.

AZ idei gála házigazdája ismét Ricky Gervais brit komikus lesz. A 68. gála helyi idő szerint délután ötkor kezdődik, ez magyar idő szerint hajnali kétórát jelent.

Kapcsolódó videók:

- Független Hírügynökség -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!