Debrecen hírei

2012.10.18. 10:40

Tabaka József öccse is indul az október végi magyar bajnoki döntőben

Salakmotor. A tavalyi páros Európa bajnokság ezüstérmesének, Tabaka Józsefnek az öccse, Tabaka Róbert is ott lesz az október 21-ei salakmotoros magyar bajnoki döntőben, ugyanis bő egy hete a Debrecen Speedway SE fiatal tagja, Róbert is megszerezte a licenszet, nem is akármilyen idővel, hisz 1:15:80-as eredménnyel teljesítette a szintidőt.

Salakmotor. A tavalyi páros Európa bajnokság ezüstérmesének, Tabaka Józsefnek az öccse, Tabaka Róbert is ott lesz az október 21-ei salakmotoros magyar bajnoki döntőben, ugyanis bő egy hete a Debrecen Speedway SE fiatal tagja, Róbert is megszerezte a licenszet, nem is akármilyen idővel, hisz 1:15:80-as eredménnyel teljesítette a szintidőt.Ez azt jelenti, hogy idősebb Tabaka Józsefnek immár két fiáért kell izgulnia és szorítania a megmérettetéseken.

 

A tudása megvan

– Nem egyszerű ezt megint végigcsinálni, Józsival egyszer már átéltem, most pedig a 15 éves fiamért kell aggódnom, de nem féltem, mert olyan tudással rendelkezik, ami alapján azt mondhatom, meg tudja majd állni a helyét – vélekedett az idősebb Tabaka József, aki fiatalabb fia esélyeit is latolgatta.

Annyit várok tőle a döntőben, hogy menjen végig az öt futamban, az sem számít, ha pont nélkül végez, a lényeg, hogy becsülettel teljesítse a versenyt, és persze ami a legfontosabb, hogy egészségesen hagyja el a pályát – osztotta meg a Naplóval a büszke édesapa, aki azt is elárulta, hogy tiszteletben tartja fia döntését, miszerint ő is salakmotoros lesz, egyetlen kikötése volt csupán, hogy akkor lehet szó a vizsgáról, ha Robi 78 másodperc körüli idővel teljesíteni tudja a távot. – A szintidő 85 másodperc, Robi 1:15:80-at ért el a vizsgán, így nem tudtam mit mondani – mesélte Tabaka József.

 

Ez teszi boldoggá

Tabaka Róbert személyében október 10-én egy fővel bővült a licenccel rendelkező magyar salakmotorosok tábora, ami azt jelenti, hogy a még a tinédzseréveit taposó Róbert is felveszi majd a versenyt a lengyel, ukrán, szlovén és svéd riválisokkal a magyar bajnoki döntőben. – Sokat segítettem Józsinak, főként a szerelésben, így testközelből tapasztalhattam meg ennek a sportnak a szépségeit, megtetszett és úgy döntöttem, én is belevágok – kezdte a mindössze 15 éves Tabaka Róbert, aki tavaly már nyitogatta a szárnyait, azonban kétszer is nagyot esett.

A bukás benne van a salakmotorozásban, túl kell lépni rajta. Ami a versenyt illeti, már a részvételnek is örülhetek, de mindenképp megpróbálok pár pontot összegyűjteni. Természetesen tisztában vagyok a bátyám eredményeivel, azonban ez nem befolyásol semmit, két külön versenyző vagyunk. Azért kezdtem bele a motorozásba, mert boldoggá tesz, élvezem, remélem, szép jövő előtt állok – bizakodott első versenye előtt Tabaka Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!