Debrecen hírei

2013.02.06. 20:07

Csak Varga győzött

Debrecen - Az 57. Bocskai-emlékverseny első napján öt hajdúsági öklöző volt érdekelt, győzni azonban csak a hajdúsámsoniak olimpikonjának, Varga Miklósnak sikerült.

Debrecen - Az 57. Bocskai-emlékverseny első napján öt hajdúsági öklöző volt érdekelt, győzni azonban csak a hajdúsámsoniak olimpikonjának, Varga Miklósnak sikerült.A DVSC számára nem indult jól a viadal, még ütés sem csattan el, de a debrecenieket máris súlyos veszteség érte: Kalucza Norbert lebetegedett, már a mérlegelésen sem tudott részt venni.

64 kilogrammban három DVSC-s bunyós is meccselt a legjobb nyolcért, Pásztor György egyiptomitól, Takács József fehérorosztól szenvedett vereséget, s bár Török János is kikapott, az ob-ezüstérmes új súlycsoportjában biztatóan mozgott, edzője, Rácsai András szerint jó úton jár. Az újdonsült nehézsúlyú magyar bajnok Deél Szabolcs sem jutott tovább, trénere szerint csak a harmadik menetben tudta a tőle elvárt teljesítményt nyújtani a langaléta kínai ellen.

Háromnegyedórás csúszással indult a 18 órára meghirdetett esti program. A sámsoniak olimpikonja, Varga Miklós első párban a walesi Cordinával csapott össze. Nagy csatát vívott a két bunyós, Varga az első két menetben nyomozta remek lábmunkájú riválisát, ez az eredményen is meglátszott, az utolsó menet előtt két ponttal, 9:7-re ment Cordina. Varga testütései azonban megtették hatásukat, ellenfele lelassult, a sámsoni klasszis pedig óriási szívvel megfordította a mérkőzést.

Siroki László (60kg, DVSC-HH) és Nagy Péter (81kg, DVSC) lapzárta után lépett ringbe.

Eredmények a legjobb nyolc közé jutásért:

60kg: Varga Miklós (HISE) - Joseph Cordina (walesi) 11:10

64kg: Pásztor György (DVSC-HH) - Eslam Mohamed (egyiptomi) 2. menet döntő fölény

64kg: Takács József (DVSC-HH) - Vitalij Varabiev (fehérorosz) 2:13

64kg: Török János (DVSC) - Zack Davies (walesi) 7:13

91kg: Deél Szabolcs (DVSC) - Wang Xuanxuan (kínai) 3:14

Az 57. Bocskai István-emlékverseny csütörtökön (14 és 18 órától) a selejtezőkkel folytatódik, pénteken 14 órától az elődöntőket rendezik, míg szombaton 16 órától a döntőket láthatja a nagyérdemű.


Jegyinformáció

Diák napijegy (14 év felett, diákigazolvánnyal): 200 forint

Felnőtt napijegy: 500 forint

Felnőtt bérlet (4 napra): 1200 forint

Nyugdíjasoknak (60 év felett) és gyerekeknek (14 év alatt) a belépés díjtalan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!