Debrecen hírei

2013.05.16. 12:36

Újra elvállalná a büntetőt

Ferenczi János már túl van a kihagyott tizenegyes okozta sokkon és újra odaállna a letett labda mögé.

Ferenczi János már túl van a kihagyott tizenegyes okozta sokkon és újra odaállna a letett labda mögé.A Paks otthonában lép pályára a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 28. fordulójában, az összecsapásra pénteken 19 órától kerül sor az atomvárosban. A vendégek ott szeretnék folytatni, ahol legutóbb abbahagyták, ugyanis vasárnap hazai pályán legyőzték a Videoton együttesét, s mivel a lokisták még nem mondtak le arról, hogy odaérjenek a dobogóra, a Szivics-gárdát is verni akarják.

Elmúlt a zavar

A székesfehérváriak elleni meccsen a debreceniek egyik legjobbja Ferenczi János volt, annak ellenére, hogy az első félidőben tizenegyest hibázott.

– Nem tagadom, megfogott a kihagyott büntető, nagyon sajnáltam, hogy nem sikerült értékesítenem – mondta az ifjú ballábas játékos. – Ráadásul az eset után volt egy helyzetem is, amiből ugyancsak nem született gól, úgyhogy a félidő végéig eléggé zavartak a történtek. Szerencsére Bódi Ádám góljával sikerült egyenlítenünk, a szünetben pedig a szakmai stáb és a társak is segítettek helyretenni a történteket – elevenítette fel a mérkőzést Ferenczi, aki elismerte: meggondolatlanság volt a Vasas elleni MK-meccsen belőtt két tizenegyest követően azt nyilatkoznia, hogy mindig ugyanoda lövi a büntetőt. – Ráadásul nem is mindig a bal sarkot veszem célba, mindenesetre ha rajtam múlik a döntés, a következő tizenegyest is elvállalom.

Ha hozzák a formájukat...

A labdarúgó kétarcúnak tarja a paksi csapatot, amely akár sok góllal is képes győzni, de meglepő vereségeket is elszenvedtek már a zöld-fehérek ebben az idényben. – Kiszámíthatatlan a Paks, de nagyon jó csapatnak tartom, különösen idegenben lesz nehéz legyőzni őket, ám mindenképpen nyerni szeretnénk. Az a véleményem, ha hozni tudjuk azt a formánkat, amelyet például a Videoton ellen mutattunk, akkor Pakson is jó eséllyel szállunk harcba. Nem mondtunk le a dobogós álmainkról, ahogyan természetesen a kupát is el akarjuk hódítani, de a Magyar Kupa-döntővel csak a paksi mérkőzés lefújását követően foglalkozunk.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!