Nemzetközi szinten is kiemelkedő kutató

Dr. Ajzner Éva átveszi a kitüntetést
Dr. Ajzner Éva átveszi a kitüntetést - © Fotó: aok.pte.hu
Nyíregyháza – A Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság nagygyűlésén dr. Ajzner Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Szakmai Vezető Testületének elnöke, a Jósa András Oktatókórház Központi Laboratóriumának osztályvezető főorvosa a Jendrassik Lóránd-emlékérem bronz fokozatát vette át.

Korábbi elismerés

A rangos elismerést a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) olyan tagja kaphatja meg, aki korábban már részesült a Pándy Kálmán-emlékplakett bronz fokozatában is, illetve itthon kiemelkedő szakmai és tudományos tevékenységet folytat valamelyik laboratóriumi diszciplína, így a klinikai kémia, mikrobiológia, hematológia vagy molekuláris diagnosztika területén, és a társaság életében kifejtett tevékenysége is figyelemreméltó.

Újítások, előadások

Dr. Ajzner Éva a kitüntetést elsősorban a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság elnökeként végzett kiemelkedő munkája elismeréseként érdemelte ki, mely tisztet 2015 és 2017 között töltötte be. Elnöksége ideje alatt mind szakmai és szakmapolitikai, mind szervezeti téren jelentős, messzire ható újításokat vitt véghez tudományterületén. Dr. Ajzner Éva nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatói tevékenységet folytat, világszerte jelentős szakmai rendezvényeken vesz részt meghívott előadóként, oktatóként és üléselnökként.

KMDemecser.
SZON.HU


hirdetés