Digitália

2023.12.05. 14:27

Idő előtt kijött minden idők legnépszerűbb játékának trailere – ezt kell tudni róla

Túl sok minden, túl korán kiderült a Grand Theft Auto VI-ról.

MW

Forrás: Rockstar Games

A nagy népszerűségnek örvendő erőszakos játék következő részének, a Grand Theft Auto VI-nak előzetese kiszivárgott az interneten. A várva várt előzetes akkora vihart kavart, hogy az első néhány órában meghaladta a 32 milliós megtekintést a YouTube-on.

Az előzetesnek ma kellett volna kimennie. Az X-en (néhai Twitter) a Rockstar Games azt írja: „Az előzetesünk kiszivárgott, ezért kérjük, nézze meg az igazit a YouTube-on.”

Egy évtized és két konzolgeneráció telt el a GTA V megjelenése óta. Most a trailerből azt is megtudtuk, hogy a Grand Theft Auto VI visszahozza a sorozatot Vice City-be, és egy új női főszereplő, Lucia is bemutatkozik. Úgy tűnik, a hölgy szeret zsúfolt strandokon, városi autópályákon és klubokban megjelenni élete veszélyes párjával.

Hogy a balhé teljes legyen, a kiszivárogtatás állítólag a Rockstar egyik alkalmazottjának a gyerekétől származik.

A trailer megerősít sok apró részletet, amelyeket az elmúlt két évben lassan kilocsogtak a GTA VI- ról, beleértve a Vice City-t, és hogy a sztoriba Bonnie és Clyde ihlette történetelemekkel kerül a női főszereplő.

Úgy fest, a GTA VI megjelenése 2025-ben várható. Egy későbbi közleményében a Rockstar jelezte, a játék a megjelenés évében érkezik PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Elődje, a Grand Theft Auto V még 2013-ban debütált, és mára a történelem második legkelendőbb videójátéka lett, több mint 190 millió példányban kelt el. Ennél csak a Microsoft adott el többet – 300 millió példányt – a Minecraftból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!