Helyi közélet

2017.10.02. 12:00

Sok szempontból felnézhetünk rájuk

Nyíregyháza - Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.

Nyíregyháza - Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.

„Mert te vagy, Uram, reménységem, te vagy, Uram, bizodalmam ifjúkorom óta. Te voltál támaszom születésem óta, te hoztál ki anyám méhéből, téged dicsérlek szüntelen. (...) Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el! (...) Istenem, ne hagyj el késő vénségemben sem, míg csak hirdethetem hatalmadat, nagy tetteidet a jövő nemzedéknek.” – idézte a 71. Zsoltár sokatmondó szavait az idősek világnapja alkalmából hétfőn rendezett megyei ünnepségen Lutzke Krisztina lelkipásztor, hangsúlyozva: az öregkor a kegyelem, a készülődés és a szolgálat ideje. Bár az élet alkonyán sokaknak elfogy az erejük, megromlik egészségük, testi-lelki fájdalmak gyötrik, félnek a magánytól, a kiszolgáltatottságtól és a haláltól, erőt meríthetnek Isten, a családjuk, illetve segítőik, barátaik, kortársaik szeretetéből, támogatásából.

A megyei önkormányzat és a megyei nyugdíjas szervezetek szövetsége világnapi rendezvényén, amelynek a nyíregyházi református templom adott otthont, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a családi, egyházi, települési és nemzeti közösségben gondolkodás fontosságára és értékére világított rá. Mint fogalmazott: az idősek egyéni és közösségi erőfeszítései anyagiakban szinte kifejezhetetlenek, régi történeteik, szívből jövő jó tanácsaik tanulságosak és megszívlelendőek az őket követő generációk számára is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási főosztályának vezetője, Simkóné dr. Tornai Anita Sütő András gondolataira építve – „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” – mutatott rá arra, hogy társadalmunk, megyénk idős tagjai nem pusztán az év egyetlen napján, a világnap apropóján, hanem minden áldott nap megérdemlik környezetük elismerését és tiszteletét, hiszen sok évtizedes teljesítmény, áldozatos munkával teli élet áll a hátuk mögött, jól nevelt és taníttatott gyermekeik, unokáik sikere pedig hazánk sikere is egyben.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában