Sport

2015.08.02. 10:37

Potye visszavágott Bakosinak

Nyíregyháza - A magasugrók Mekkájának tartott viadal U23-as kategóriájában második lett Bakosi Péter.

Nyíregyháza - A magasugrók Mekkájának tartott viadal U23-as kategóriájában második lett Bakosi Péter.

Immár nem először járt Eberstadtban Bakosi Péter, akit az a megtiszteltetés ért, hogy elindulhatott a magasugrók Mekkájának tartott viadalon. Ez volt a 37. alkalom, amikor megrendezték a többnapos versenyt a németországi városban, ahol az U23-as kategóriában szerepelt a Nyíregyházi Sportcentrum ebben a korosztályban friss Európa-bajnoki ötödik helyezettje.

Ott, ahol a nevezések alapján a második legjobb eredménnyel rendelkezett, és végül ennek megfelelő pozícióban végzett. A város főterén kialakított pályán, mintegy kétszáz néző előtt Bakosi Péter 216 centit ért el – addig mindig magasságot elsőre ugrott, aztán a 219 centi kifogott rajta, mindhárom alkalommal szinte befutott a léc alá, és onnan már nem tudott korrigálni. A versenyt a német Tobias Potye nyerte, akinek 223 centis egyéni csúcsbeállítással, ő a múlt hónap elején Tallinnban rendezett U23-as Eb-n a nyíregyházi sportoló mögött végzett – most sikerült neki a visszavágás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!