Az életmentőket ünnepelték Dombrádon

Gáncsos Pál negyvenszeres véradó veszi át ajándékát Korbács-Bagin Barbarától
Gáncsos Pál negyvenszeres véradó veszi át ajándékát Korbács-Bagin Barbarától - © Fotó: Szűcs László
Dombrád – A véradók napján a Magyar Vöröskereszt (MVK) Dombrádi Alapszervezete – a több évtizedes hagyományt követve – a helyi többszörös véradók részére ünnepséget szervezett a művelődési házban.

Az ünnepséget Brekk Zoltánné saját versének szavalatával nyitotta meg, majd Kozmáné Kasza Veronika, a város polgármestere és Korbács-Bagin Barbara, az MVK Kisvárdai Területi Szervezetének vezetője köszöntötte a többszörös véradókat, akik önként nyújtják karjukat, hogy életet mentsenek.

Dombrádon több mint száz aktív véradó van, évente háromszor van véradás. Az ünnepségen 14-en tízszeres, hatan hússzoros, hatan huszonötszörös, hárman harmincszoros, hatan negyvenszeres véradóként kaptak oklevelet és ajándékot az MVK megyei szervezetétől, a dombrádi alapszervezet pedig kulcstartóval és Erzsébet-utalvánnyal ajándékozta meg őket. Az ünnepségre meghívták azokat, akik legalább ötször adtak vért az elmúlt években, és azokat is, akik a legutóbbi ünnepségen többszörös véradásért részesültek kitüntetésben.

Az ünnepség zárásaként Oszlánszki Patrik és társai tánccal, Háda Lilla énekkel kedveskedett az ünnepség résztvevőinek – tájékoztatta portálunkat dr. Ritli Jánosné dr., az MVK Dombrádi Alapszervezetének titkára.

– KM –Dombrád.
SZON.HU


hirdetés