Helyi közélet

2015.08.03. 18:50

Halált is okozott a tűz - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. augusztus 3-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. augusztus 3-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy eszméletlen férfit találtak egy bozóttűzben hétfő délután a záhonyi hivatásos tűzoltók Zsurkon, a Kossuth utca végén, ahol azonnal megkezdték az újraélesztését és értesítették a mentőket. A gyors életmentés ellenére a férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett rajta már segíteni. A kisvárdai hivatásos tűzoltók ezzel párhuzamosan megkezdték az egy hektár területen a lángok oltását, ahol egy másik civil ember kisebb égési sérülést szenvedett. A kisvárdai katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Hétfőn, további szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Leveleken gyümölcsös aljnövényzete kapott lángra hétfő délután, Petneházán, az Újtelep utcában egy üres telken, nyolcszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet, mindkét esetben a baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói fékezték meg a lángokat. A mátészalkai hivatásos tűzoltóknak Ópályiban adott feladatot a három hektáron, foltokban kigyulladt tarló oltása.

A Szakolyi- és az Ibrányi önkormányzati tűzoltókat nagyméretű fák eltávolításához kérték, amelyek veszélyt jelentettek az arra közlekedőkre, így Szakolyban, a Vörösmarty utcában, illetve Ibrányban a Tisza parti üdülőterületen kellett beavatkozniuk hétfőn napközben. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában